מרק אפונה ולימון

המרכיבים:

2 שום טרי קצןץ

1/3 צרור פטרוזיליה

1/3 צרור כוסברה

חצי פלפל צ'ילי קצוץ נקי מגרעינים

מיץ מלימון שלם

1/2 שקית אפונה קפואה

2 גזרים חתוכים

1/2 בצל חתוך

3 כרשות (החלק הלבן בלבד)

3 פטריות שמפיניון גדולות חתוכות

אגוז מוסקט, מלח, פלפל שחור גרוס

2 כפות שמן זית להקפצת הירקות

מים

אופן ההכנה:

מקפיצים את השום והבצל והכרישה בשמן הזית. מוסיפים את שאר בירקות פרט לכוסברה ולפטרוזיליה. מכסים במים ומבשלים על להבה גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ 25 דקות . לקראת הסוף מוסיפים את עשבי התיבול וטוחנים עם מוט. לאחר שטחנו את המרק עד לקבלת מרקם שאחנו חלק לגמרי, מוסיפים את הלימון.

בתאבון