מתכונים לארוחת חג שלימה ב 600 – 750 קלוריות בלבד

 

מה בתפריט?

מנה ראשונה: גלילות דג סול או פילו בעשבי תיבול

למנה עיקרית: עוף פרואני בבירה

סלט ירוק חגיגי

לקינוח: עוגת גזר – תפו"ע בתבלינים

מתכון לגלילות דג סול מאודה

המרכיבים: (5 מנות)

10 יח' פילה דג סול (כ 80 גר' ליחידה לפני הבישול)

2 כפות שמן "קנולה"

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום קצוץ

מיץ טרי מ 1 לימון ו1 ליים

מעט קליפת לימון מגורדת

1 חבילת כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

רבע כפית כורכום

פלפל, מלח

אופן ההכנה:

בסיר לא עמוק מטגנים את הבצל והשום בשמן. מוסיפים את מיץ הלימון והליים, מעט מקליפת הלימון, פלפל שחור, מעט מלח, כורכום, את הכוסברה או הפטרוזיליה ורבע כוס מים. מביאים לרתיחה ומוסיפים את יחידות הדג מגולגלות (בדומה לקרואסון). ממשיכים לבשל במשך 30 דקות נוספות .

במנה (2 יח' דג): כ 240 קלוריות

פילו בעשבי תיבול

15 מנות

המרכיבים:

10 עלי פילו לאחר שהופשרו במקרר מס' שעות

2 כפות שמן זית

150 גר' גבינה בולגרית מגוררת 5%

2 שיני שום טריות כתושות

צרור רוקולה

צרור פטרוזיליה

½ צרור של בזיליקום

3 כפות צנוברים

תרסיס שמן זית

מלח פלפל שחור

קצח

אופן ההכנה:

להכנת המלית: למעבד מזון מכניסים את עשבי התיבול, 2 כפות שמן זית, שום מלח ופלפל. לאחר שהתערובת מוכנה מוסיפים את הצנוברים. מרססים  2 עלי פילו בתרסיס שמן זית  ומניחים אחד על גבי השני. מגלגלים את צידי העלה, ממלאים את עלי הפילו במרכז בתערובת עשבי התיבול, מפזרים מעל את הגבינה המגוררת. מגלגלים את הפילו כמו בלינצ'ס, מרססים את החלק העליון בתרסיס ומפזרים קצח. חוזרים על אותה הפעולה בעלי הפילו הנותרים. מניחים בתבנית נייר אפייה, חותכים כל יחידה ל 3  ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות צ. למשך כ 10-15 דקות או עד להשחמת עלי הפילו.

במנה: כ 100 קלוריות.

סלט ירוק חגיגי (כ 6 מנות)

המרכיבים:

4 גבעולי סלרי קצוצים

1 קולרבי קלוף וקצוץ דק

1 שומר קצוץ דק

מעט שמיר קצוץ דק

1 תפו"ע ירוק

חופן חמוציות

לרוטב:

מיץ מ ½ תפוז

1 כף סוכר חום

1 כף שמן קנולה

במנה: כ 70 קלוריות

 

מתכון לקדרת עוף פרואני (של צ'וצ'י) 6 מנות

המרכיבים:

1 בצל לבן קצוץ

4 שיני שם קצוץ

3 כפות שמן זית

6 כרעיים עוף ללא העור

2 כוסות אורז בסמטי

1 3/4 כוסות מים

1 כוס בירה לבנה

2 צרורות כוסברה טרייה טחונה

1-2 פלפל ירוק חריף טחון

1/2 שקית אפונה ירוקה קפואה

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

להקפיץ את הבצל והשום בכף שמן זית. בנפרד ל"טגן" קלות את הכרעיים ב 2 כפות השמן הנותרות. להוסיף את הכוסברה הטחונה עם הפלפל החריף, את העוף, האורז, המים, הבירה והאפונה. לתבל ולהביא לרתיחה. לבשל על להבה נמוכה במשך כשעתיים או במשך כשעה בסיר לחץ.

במנה: כ 350 קלוריות – עוף עם 4-5 כפות אורז ואפונה

עוגת גזר ( 2 תבניות אינגליש קייק כ 30 פרוסות )

המרכיבים:

½ כוס צימוקים

¼ כוס שמן קנולה

½ כוס רסק תפו"ע

4 ביצים

1 כוס סוכר חום

2 כוסות קמח רגיל

½ כפית מלח

2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתיה

½ 1 כפיות קינמון טחון

קורט אבקת זנגביל, הל ואגוז מוסקט

1 כוס גזר מגורר גס

1 תפו"ע ירוק פרוס לפרוסות דקות

אופן ההכנה:

מערבבים ידנית היטב. אופים ב 2 תבניות אינגליש קייק משומנות בתנור שחומם מראש למשך כ 35 דקות ב 180 מ.צ.

במנה: פרוסה כ – 70 קלוריות

 

חג שמח,

שנה מתוקה וטובה